Skip to content

About

Het RoXY Archief

 

Naast het reguliere boek verschijnt er in eenmalige, zeer gelimiteerde oplage van 500 stuks een luxe box-set. Deze bevat een gesigneerd en genummerd boek met hardcover en een exclusieve fotoprint van Cleo Campert. Hierbij is er keuze uit 5 foto’s die allen in eenmalige oplage van 100 stuks geprint worden. De box ontworpen in de geest van oprichter Peter Giele. Het ultieme eerbetoon aan Club RoXY. 

**

Het bestaan van Club RoXY is een van de meest bijzondere periodes in de Amsterdamse cultuurgeschiedenis. Opgericht als cultuursalon in 1987, werd de club in 1988 de plek waar de revolutionaire house music voor het eerst voet aan de grond kreeg door het pionierswerk van Eddy De Clercq. Daarmee legde de RoXY het fundament voor het internationale succes van de Nederlandse dance.

Maar de RoXY was meer dan dat.

Het was de plaats waar invloedrijke dj’s als Joost van Bellen, KC The Funkaholic, Dimitri en Johnson tot bloei kwamen. In het kielzog van mede-oprichter Peter Giele werd het een speeltuin voor kunstenaars en performers. Maar bovenal was de club een veilige haven voor bezoekers uit de lhbtq+scene. Allen droegen bij aan de eindeloze, wilde feestnachten, vol creativiteit en zelfexpressie. 

Cleo Campert legde het allemaal vast, tot de laatste dag in 1999, toen het noodlot toesloeg en de club geheel afbrandde. Het archief bleef lange tijd gesloten, honderden foto’s zijn in dit boek voor het eerst te zien.

Het RoXY Archief is een ode aan de euforie van de eerste housejaren, aan het wilde en rafelige Amsterdam van eind jaren tachtig, aan dit voorbeeld van inclusiviteit en diversiteit, aan iconen als Zubrowka, Harrie Wildeman en Jet Brandsteder. Aan een club zoals er niet eerder was en er ook nooit meer zal zijn.Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Hoofdmenu

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now